Защо да изберем готов проект

Когато човек иска да си построи къща, обикновено се обръща към архитект с конкретни желания и изисквания. Къщата, която този архитект ще проектира трябва да е съобразена както с желанията на клиента, така и с конкретните дадености на имота, в който ще се строи- геометрия, релеф, граници на допустимото застрояване, допустима височина.

В идеалния случай възложителя след месец- два ще получи точно това, което иска, съобразено с парцела, който притежава. Това обаче е само в идеалния случай.

Ако проектанта не е добросъвестен или няма достатъчно професионално отношение могат да се получат доста проблеми и неудобства:

1. Къщата не е това, което клиента е очаквал от гледна точка на квадратура, брой и връзки между помещенията, големина на стаите, естетика на интериора и/или екстериора.

2. Къщата е не добре решена като разход на материали и/или труд за построяването и. С огромна сила това важи за конструктивния проект- преразхода на бетон, стомана и дърво е най-често срещаната грешка на неопитния инженер конструктор.  Неправилната подредба на помещенията “надуват” излишно квадратурата, увеличават цената за изпълнение и намаляват удобството на ползване. Прекалено многото прозорци и неоправдано големите витрини пък оскъпяват къщата и увеличават разходите за отопление и охлаждане

3. Забавянето във времето е твърде неприятно. Клиентът плаща за да бъде проекта готов качествено и навреме, но много проектанти не съумяват да разчетат правилно времето си, в резултат на което клиентите им страдат и се чувстват излъгани.

При избора на готов проект, вие предварително сте видели как изглежда къщата ви отвътре и отвън. Тъй като сме изготвили ориентировъчни количествени сметки, вие ще знаете предварително колко точно ще струва вашия дом на груб строеж или в завършен вид. И разбира се, понеже проектите са готови предварително, вие ще спестите доста време при издаването на разрешение за строеж.

 

 

default

0 Comments